Et minde fra fortiden

Jeg ved godt jeg kan være lidt nørdet omkring mine interesser og at I måske ikke altid syntes det er lige så interessant som jeg gør. Men jeg tror også det er vigtigt at brænde for det man tror på og arbejder med. Og det gør jeg.

I mere end 28 år har jeg rådgivet investorer om investeringer. Det har været interessant og der har været mange “trends” og hypes i den tid. I mine første år var valuta et stort investeringsområde. Så kom EMS-krisen og ødelagde det. Siden da har vi oplevet flere modeluner og bobler, der har været med til at holde os aktive.

I midten af 90’erne var “sidegadevekselerer” noget, der trak store overskrifter. Selv Jersild kastede sig over fænomenet med en større udsendelse om emnet – en udsendelse andre nørder som mig formentlig tydeligt kan huske.

Forleden tweetede Mille Skjold fra FunnyFinans og Daniel Nikulin om investeringer og i den forbindelse røg pludseligt et link til en Youtube-udgave af denne udsendelse hen over skærmen.

Udover underholdningsværdien af en ung og slank Jens Olaf Jersild er det også interessant at få et gensyn med arbejdsmetoderne. Specielt med den viden jeg i dag har om adfærdsøkonomi og de biaser vi falder for igen og igen. For de unge sælgere slår på det hele:

  • Lovning om sikker gevinst
  • Enestående tilbud (det er helt vildt)
  • Aktivitet og travlhed
  • Et tilbud i begrænset antal (‘har kun tre kontrakter’)

Programmet byder også på en ung professor Michael Møller. Og så vidt jeg ved siger han stort det samme i dag – så der har læringskurven ikke været så stejl.

Der er også et gensyn med Karsten Ree og hans uheldige tilgang til de finansielle markeder. Han har åbenbart allerede startet den ubrudte stribe af dårlige investeringer, der også har budt på Amagerbanken og Cimber Air, i 1996. Godt han fik så mange penge for Den Blå Avis – så var der da lidt at tage fra.

P.S. Det omtalte Midas er i dag den succesfulde Saxo Bank.