Om mig

Mit navn er Jens Balle og jeg er 49 år. Jeg har de sidste +28 år arbejdet i den finansielle sektor.

Generelt betragtet er jeg meget udviklings- og forretningsorienteret, med en særlig alsidig ledelseserfaring og et stærkt kommercielt fokus. Jeg har altid haft succes med udvikling og er en meget stærk teamspiller.

Jeg er en god købmand og en stærk forhandler med en meget stærk sans for det kommercielle. Jeg kan lide at sælge og påvirke andres mening. Får som regel folk til at slappe af i mit nærvær og kan begå mig samt kommunikere godt på alle niveauer. 

Her har jeg arbejdet:


 

Ledelse
Som leder uddelegerer jeg gerne og putter på de medarbejdere, som kan og vil, så de udvikler sig til fordel for forretningen. Jeg har stor tillid til mine medarbejdere, jeg stiller krav og jeg udvikler mine medarbejdere løbende. Med mig får I en dygtig leder, der kan motivere medarbejderne, tale med kunder, igangsætte aktiviteter og skabe synlige resultater.

Læs mere

Salg og udvikling
Meget tidligt i min karriere opdagede jeg, at jeg var god til kunder. Jeg har en naturlig autoritet og jeg får nemt andres tillid. En tillid jeg gør mig fortjent til ved en høj faglig viden og en ærlig tilgang til mit job. Som leder er det lykkes mig at viderebringe disse kvaliteter til mine medarbejdere og det har ofte styrket deres dialog og resultater.

Læs mere

Bank

Finansiel rådgivning og finansielle virksomheder har været en del af min hverdag i mere end 28 år. I alle årene har jeg deltaget i udvikling og nytænkning. Jeg har undervist kolleger i rådgivning, udviklet koncepter og arbejdet for at gøre vore services nemmere at forstå.

Læs mere

Finansielle markeder

En grundsten i min viden er de finansielle markeder. Jeg har rådgivet private og virksomheder om finansielle risici og udviklet rådgivningskoncepter, rådgivningsværktøjer og produkter hele min karriere. Jeg kan tænke struktur og kreativt på samme tid.

Læs mere

Kommunikation
Jeg er god til at kommunikere - både eksternt og internt. Jeg kan fortælle det komplicerede så alle kan forstå det. Jeg kan skabe en stemning og sikre fremdrift - også selvom koncepter eller produkter ikke er helt på plads. Jeg har opbygget roste hjemmesider og haft en af de mest læste erhvervsblogs på JyllandsPosten.

Læs mere

Tilfredse kunder, synlighed og resultater

Efter nogle gode år med produktudvikling, konceptansvar og som direktør i en investeringsforening, må jeg erkende at jeg er kommet for langt væk fra kunderne. Jeg får energi af dynamikken, der opstår i dialogen med kunder – også når det sker gennem andre. Derfor vil jeg gerne tættere på kunderne igen.

Meget tidligt i min karriere opdagede jeg, at jeg var god til kunder. Jeg har en naturlig autoritet og jeg får nemt andres tillid. En tillid jeg gør mig fortjent til ved en høj faglig viden og en ærlig tilgang til mit job. Som leder er det lykkes mig at viderebringe disse kvaliteter til mine medarbejdere og det har ofte styrket deres dialog og resultater.

Som leder trækker jeg især på min praktiske erfaring fra University of Hard Work. Den erfaring har jeg suppleret med teoretisk viden via en MBA fra AVT Institute i 2011. Som leder uddelegerer jeg gerne og putter på de medarbejdere, som kan og vil, så de udvikler sig til fordel for forretningen. Jeg har stor tillid til mine medarbejdere, jeg stiller krav og jeg udvikler mine medarbejdere løbende.

Du kan læse mere i mit CV, som du kan hente her.

Personlige kompetencer:

personlige-kompetencer-jens-balle

Netværksmenneske

Jeg er god til det med mennesker. God til kunder og medarbejdere. God til at etablere samarbejde på tværs i organisationer. Jeg kan brænde igennem, når jeg taler om mine projekter og få kolleger til at arbejde for sagen.

I netværk er jeg god til både at trække og give. Jeg er opmærksom på, at man skal sætte ind på kontoen først men er heller ikke bange for at hæve i netværket senere.

Det falder mig naturligt at have en synlig og ledende rolle i netværk, hvorfor jeg gerne deltager i planlægningen eller ledelsen, som jeg gjorde i Midtjysk Lederforum. Her har et af bestyrelsesmedlemmerne sagt om min virke:

Jens forstod at sætte fokus på at skabe forandring, tænke nyt, tiltrække nye/yngre ledere og ikke mindst fokus på at skabe værdi for medlemmerne på nye måder - også selvom rigtig mange medlemmer blot ønskede - og stadig ønsker - en rejseklub

Lyst til at lære

Jeg er et nysgerrigt menneske, der slet ikke er færdig med at lære. Hvad enten det er ny teknologi, finansielle muligheder eller emner indenfor ledelse, vil jeg gerne lære mere.

Nyheder søges aktivt på nettet og jeg trækker meget på nyeste viden fra læremestre i USA. Hver morgen tjekkes de internationale nyheder, så jeg kan møde ajour og velinformeret.

I 2011 afsluttede jeg en MBA fra AVT Institute i København. Et intenst og lærerigt to-årigt forløb, der gav god indsigt i teorier omkring ledelse, en bred vifte af brugbare værktøjer samt en styrkelse af mit netværk. 

Via diverse kilder finder jeg fortsat ny viden som jeg sultent suger til mig. Jeg deltager gerne i konferencer eller webinarer for løbende at blive ajourført.

Vi er alle hulemænd

Hulemaend_i_habitter_cover_LEt af de områder jeg har søgt ny viden på er adfærdsøkonomi - eller investeringspsykologi, som jeg kaldte det dengang. Begrebet nudge - som de fleste efterhånden kender - stammer også fra denne verden. Det har jeg interesseret mig for 15 år. I starten et lidt overset emne, men det har finanskrisen og en række gode bogudgivelser rodet bod på. I dag indgår emnet på mange handelshøjskoler, for vi er vist ikke så rationelle som tidligere antaget.

I 2016 udgav jeg en bog om adfærdsøkonomi. Hulemænd i habitter hedder den og du kan læse mere om den her.

Jeg elsker at formidle emnet og heldigvis syntes mange at jeg er god til det

Min viden kan også bruges i hverdagen, hvor jeg ofte kan overbevise kunder om værdien af langsigtede strategier med enkle eksempler fra hverdagen.

Jeg deltager gerne i debatten i det offentlige rum og har blogget på både borsen.dk, epn.dk og finans.dk. 

Fritiden

Jeg er far til tre børn, Anders, Mathilde og Mille. Jeg er bor og arbejder i Kolding. 

For otte år siden besluttede jeg at ændre livsstil. Mindre fjernsyn, mere motion og fokus på at bruge livet. Det holder jeg stadig fast i! Jeg har smidt +25 overflødige kilo og har nået nogle sportslige mål som IronMan, 100 km løb og adskillige maraton. 

Jeg får ny energi og nye ideer af motionen og det holder mig i fremdrift både privat og på jobbet. 

Du kan se min LinkedIN-profil her.